Coronabesmettingen lopen op in Zaanstad en Purmerend

© Archieffoto ANP
Zaandam

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen twee weken opgelopen in Zaanstad en Purmerend. In de meeste andere gemeenten in de regio daalde het of bleef stabiel.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. Zaanstad is koploper met 72 besmettingen in twee weken, terwijl dat er de twee weken daarvoor nog 54 waren. In Purmerend steeg het van 20 naar 30 vastgestelde besmettingen. Overigens kan het aantal besmettingen nog wel oplopen, omdat 132 afgenomen tests in Purmerend zijn kwijtgeraakt.

In Landsmeer daalde het aantal gevallen van negen naar zeven, maar voor zo’n kleine gemeente is dat wel veel. In Edam-Volendam bleef het aantal besmettingen gelijk op tien, Beemster staat nog steeds op nul, Wormerland telde er een en Oostzaan drie.

In zowel Purmerend als Zaanstad is de afgelopen twee weken één persoon opgenomen in het ziekenhuis. Twee mensen in Zaanstad zijn mede door corona overleden. De burgemeesters in deze regio riepen vorige week de inwoners nog op om bij besmettingen en wanneer iemand nog wacht op zijn testuitslag, toch vooral in quarantaine te gaan.

Net binnen