Zestien nieuwe coronabesmettingen in regio Alkmaar: teller in Noord-Holland Noord is binnen week met 92 nieuwe gevallen opgelopen

In een week tijd zijn er in Noord-Holland Noord 92 nieuwe coronagevallen aan het licht gekomen.
© Archieffoto
Heerhugowaard

De laatste twee dagen zijn er in de regio Alkmaar zestien nieuwe besmettingen met het coronavirus ontdekt.

Het gaat om acht gevallen in Heerhugowaard, vier in de gemeente Alkmaar, drie in Castricum plus een inwoner van Langedijk. Dat blijkt uit actuele cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Aan het licht

Ook elders in Noord-Holland Noord zijn nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Dat gaat om in totaal twaalf personen. Zes van hen zijn woonachtig in Hoorn, twee in Koggenland. Verder gaat het om inwoners van Drechterland, Medemblik en Stede Broec.

Dragers

Sinds de uitbraak van corona medio maart is het virus tot dusverre bij 1382 dragers in Noord-Holland Noord vastgesteld. De teller is daarmee in een week tijd met 92 nieuwe gevallen opgelopen.

Ziekenhuis

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen is geweest, is met driehonderd gelijk gebleven. Hetzelfde geldt voor het aantal dodelijke slachtoffers dat het virus in Noord-Holland Noord heeft geëist: 127.

Net binnen