Premium

Odin sluit bizarre voorbereiding af en kijkt toch met vertrouwen vooruit naar bekertreffen: ’Niveau behoorlijk, ondanks alles’

De reservespelers van Odin’59 (met links Luke Vahle) kijken toe hoe hun ploeggenoten het ervan afbrengen tegen DEM.
© Foto Ron Pichel
Heemskerk

Hij loopt al flink wat jaartjes mee in de voetbalwereld, maar zo bont als in deze seizoenvoorbereiding heeft ook Odin-trainer Ted Verdonkschot het niet eerder meegemaakt.

„Een gevalletje corona, daardoor afgezegde wedstrijden, voetballen op de gekste tijdstippen van de dag; tien uur, twaalf uur, vijf uur, kwart over acht. En zowel bij plus 35 graden als met windkracht tien. Heel veel gekker gaat het niet worden.” Verdonkschot kan er ook wel weer om lachen. Al verstoorden al die eventualiteiten wel flink het plan, dat hij met zijn staf voor de nieuwe Odin-selectie had getrokken. „Je wilt natuurlijk langs een vast patroon opbouwen, op onderdelen stappen maken en geleidelijk aan de details invullen. Nieuwe jongens moeten wennen, bepaalde spelpatronen ga je trainen. En vervolgens kijk je in wedstrijdsituaties hoe dat uitpakt, of het werkt of niet en waar je eventueel moet bijschaven.”

Net binnen